El col·lectiu Eixarcolant vol obrir-se a tot Catalunya i arribar als 1.500 socis

En l’última seva assemblea general ordinària del col·lectiu Eixarcolant, celebrada de forma telemàtica, es van aprovar per unanimitat les línies estratègiques que han de guiar el rumb de l’entitat fins al 2023, el pressupost anual, i l’obertura de l’apartat de transparència a la pàgina web, com alguns dels aspectes més rellevants. També es van presentar les eines que han de permetre la implantació de l’entitat arreu del territori català i l’increment de la massa social fins als 1.500 socis i sòcies. Aquestes inclouen una àrea de la web exclusiva per a socis i sòcies, un programa propi d’activitats i formacions, i la creació de 19 nodes territorials arreu dels Països Catalans per tal d’incentivar la participació dels socis i sòcies d’arreu.

L’assemblea va comptar amb la participació de més d’un centenar de socis i sòcies, aproximadament un terç del cens, i totes les propostes van ser aprovades per amplíssima majoria. La nova junta, formada per 17 persones, tindrà una clara representació femenina, amb ⅔ del total de membres. També es van renovar les diferents comissions de treball de les quals disposa l’entitat.

El Col·lectiu Eixarcolant té per objectiu la recuperació dels usos de les espècies silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir el desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible, més saludable i més just, que dignifiqui la pagesia, fomenti el desenvolupament rural sostenible, i generalitzi el consum de productes de proximitat, temporada i qualitat. 

El col·lectiu realitza projectes arreu de Catalunya en els àmbits de la recerca, la dinamització territorial, la divulgació i formació, i l’assessorament per tal de fer possible que aquestes espècies i varietats es tornin a cultivar, comercialitzar i consumir, i que tot plegat es faci de forma sostenible i ètica. 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close