El Campus Igualada-UdL crea un sistema ecològic d’adob de pells amb un residu de les olives

Un residu provinent de l’extracció de l’oli d’oliva anomenat remòlta conté tanins que permeten adobar la pell de manera natural, reduint l’ús de productes químics en les formulacions. Així ho conclou una recerca del grup A3 Leather Innovation Center, del Campus Universitari Igualada-UdL, especialitzat en la cadena de producció de la pell. El projecte OLIPO facilitarà l’elaboració d’articles fets amb eco-pell, cuir més sostenible i lliure de contaminants com el crom.

Aquesta investigació no només fa més sostenible la indústria de la pell sinó que, a més, contribueix a posar en valor un residu de la indústria de l’extracció de l’oli. La directora de l’A3 Leather Innovation Center, la investigadora Anna Bacardit, explica que l’aprofitament de la remòlta “permet obtenir pell ecològica de primera qualitat, alhora que revalora un residu problemàtic de la indústria de l’extracció de l’oli d’oliva”.

Del total de matèria que s’aporta per a la producció oleícola, només el 20% suposa el producte final espremut i el 80% restant és la remòlta, és a dir, les restes de pellofa, pinyols i altres residus de la matèria primera.

l’A3 Leather Innovation Center impulsa investigacions en la línia del reciclatge, la reducció dels productes químics o l’estalvi d’aigua i energia.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close