La Diputació de Barcelona presenta a l’Anoia els avenços en el Pla Director Urbanístic de les Vies Blaves

El Campus Motor de l’Anoia ha estat l’espai escollit per presentar a la comarca l’avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) de les Vies Blaves que permetrà crear 243 quilòmetres de camins per a vianants i mitjans no motoritzats al llarg dels rius Llobregat, Anoia i Cardener. Aquestes vies passaran per 58 municipis de set comarques, amb una població de més de 400.000 habitants.

La Diputació de Barcelona va decidir engegar aquest projecte l’any 2015 amb la voluntat de crear un marc urbanístic i territorial adequat per recuperar i fer accessible els diversos paisatges culturals i naturals situats al llarg de les lleres dels tres rius. El Pla contribuirà a obrir noves connexions i relacions de mobilitat entre els municipis i servirà també per incrementar la qualitat de les activitats d’oci i salut, i per augmentar la conscienciació mediambiental. En conjunt, suposarà una inversió de 45 milions d’euros, a càrrec de la Diputació.

Via Blava del riu Anoia seguirà el riu al llarg de 48 quilòmetres per l’Anoia, l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. Començarà a Jorba i s’unirà a la Via Blava Llobregat a Martorell, amb un total de 12 possibles portes. Requerirà una inversió de 12 milions d’euros.

L’aprovació definitiva del PDU de les Vies Blaves es preveu per al primer trimestre de 2019. Per tal de coordinar tots els treballs, s’ha posat en marxa una comissió de seguiment amb representants de la Generalitat, de la Diputació i de l’equip redactor. La Diputació de Barcelona finança el cost de la redacció del PDU.

(Visited 83 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close