Torna el mercat de la Patata del Bufet
Aquest dimecres s’ha presentat la 27a edició de la fira i mercat de la patata del bufet a Orís, un certamen que s’allargarà durant els quatre diumenges del mes d’octubre. Aquest mercat va lligat a la producció d’aquest tubercle, que en els últims anys ha anat de capa caiguda. Tot i això, des d’Orís volen posar en valor aquest producte de primera necessitat i d’alta qualitat sobretot en temps posteriors a la pandèmia
Aquest any la patata del bufet encara ha tingut una producció acceptable, tot i que l’emergència climàtica cada cop l’està afectant més i cada cop és més delicat conrear aquestes patates. A més, malgrat ser una de les millors varietats de patata, la del bufet també és una de les més laborioses a l’ora d’elaborar-la.
Aquesta és una de les activitats que més dinamitza l’economia d’orís, amb el nombre de visitants que arriben el poble, i de retruc se’n beneficien els diferents comerços. Tot i així, la naturalesa d’aquest producte i el canvi climàtic aporten molta incertesa sobre el futur d’aquest mercat.