Tavèrnoles acull la convenció del petit municipi

Un poble petit és tot aquell que té menys de 2.000 habitants i, Catalunya, compta amb 595, els quals en bona part comparteixen les mateixes problemàtiques, com la pèrdua de població, l’accés a les noves tecnologies o les dificultats urbanístiques. Per aquest motiu, l’Associació Catalana de Municipis ha organitzat a Tavèrnoles una jornada que ha aplegat una setantena d’alcaldes d’aquests municipis.

Els alcaldes han demanat que en la futura llei es tingui en compte la diversitat del país per evitar el despoblament. Segons s’ha explicat, l’actual llei d’urbanisme és una llei de talla única que demana el mateix a un municipi de 200.000 habitants que a un municipi de 500.

Aprofitant l’ocasió el conseller ha valorat també l’informe que ha fet públic la Cambra de Comerç sobre la situació de l’actual gestió de les infraestructures i inversions a Catalunya i considera que certifica que les promeses de l’executiu espanyol són molt poc sòlides i no tenen credibilitat.

Tornant als pobles petits i en la demanda perquè se’ls tingui en compte per evitar el despoblament, el conseller els ha assegurat que la nova legislació no es farà si no té el consens d’un ampli sector del país.

Contingut Relacionat