Muntanyola implanta amb èxit el porta a porta

L’ajuntament de Muntanyola i la Mancomunitat La Plana han implantat la recollida selectiva porta a porta dels residus municipals a 300 habitatges del municipi. Així doncs, Muntanyola passa a ser l’onzè municipi mancomunat que té implantat aquest sistema i també es suma als més de 100 municipis que han implantat aquest model amb èxit a Catalunya.
Amb aquest canvi de sistema es vol aconseguir, com a la resta dels municipis mancomunats, l’obtenció d’un alt percentatge de recollida selectiva i de qualitat de les diferents fraccions, que se situï a l’entorn del 80% de mitjana.

El tret de sortida varen ser les reunions informatives amb la ciutadania i amb diversos agents socials i econòmics del municipi per explicar la nova recollida i lliurar tot el material necessari per fer la separació de residus a casa. La novetat més significativa, tant per la Mancomunitat La Plana com a nivell comarcal, ha estat la incorporació d’un xip als cubells que permet fer un seguiment de la freqüència en que es treu cadascuna de les fraccions. També identifica i localitza les incidències que, en conjunt, permetran millorar la recollida selectiva.
La implantació d’aquest sistema ha comportat la supressió d’algunes de les àrees d’aportació existents i la reubicació de l’àrea d’aportació de l’Aliberch a un espai tancat i controlat per donar servei a una part de les masies del municipi. Tot i això, cal recordar que els contenidors de vidre segueixen al carrer i repartits pel municipi.

Contingut Relacionat