Le Porc Gourmet es planteja marxar de Catalunya

El Grupo Jorge, propietària de l’escorxador de Santa Eugènia de Berga, estudia un pla per tancar les dues plantes que té a Catalunya, la d’Osona i la de Mollerussa. Un tancament que afectaria les més de mil persones que hi treballen i que l’empresa es planteja, principalment i segons aquesta, per la situació d’inestabilitat laboral que viu a Catalunya.

Segons publicava aquest dimarts el diari digital El Món, fonts de l’empresa admeten que “estan cansats” de “l’actuació de l’administració contra l’empresa” a través de “contínues inspeccions de treball”. Creient des de l’empresa que ara per ara és millor marxar.

La problemàtica de l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga esclatava a principis del 2017, quan la Inspecció de Treball va obrir un expedient per investigar si l’escorxador cometia frau a la Seguretat Social a través de contractacions d’autònoms per mitjà de falses cooperatives. La inspecció es produïa després de múltiples denúncies del col·lectiu Càrnies en Lluita, que denunciava la precarietat del sector carni i el traspàs de treballadors a cooperatives d’altres comunitats autònomes per tal que no se’ls apliqués la Llei Catalana.

Les diverses inspeccions a l’escorxador de Santa Eugènia de Berga han anat sempre acompanyades d’un destacat dispositiu policial, pujant tant el conflicte de to que ara l’empresa es planteja la marxa de Catalunya.

El Grupo Jorge exporta a 75 països i dóna feina a més de mil persones entre les plantes de Santa Eugènia de Berga i Mollerussa. A la planta osonenca s’escorxen prop de 13.000 porcs al dia. L’empresa facturava a l’anterior exercici un total de 870 milions d’euros.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close