La millor coca de xocolata de Sant Joan es fa a Osona
S’apropa Sant Joan i la coca és un dels elements més importants de la revetlla i la diada. Aquestes postres acompanyaran tots els àpats de celebració, i enguany, a Osona, hi ha una pastisseria que ha guanyat el premi a la millor coca de Sant Joan amb xocolata. És La Coca de Folgueroles, que després de tres anys de presentar-se al concurs, ha acabat guanyanyt-lo!
Al seu obrador de Folgueroles elaboren aquestes coques des de zero, amassant els ingredients i tenint cura de les quantitats. Ho fan amb productes naturals, sense additius, ni colorants ni conservants. Per en Marc Pascuet, que és qui hi ha darrere d’aquestes coques, el fet diferencial és fer-ho tot manualment i amb amor.
Durant l’amassat del brioix, afegeixen xocolata a la coca, un extra de dolçor que queda dins de la pròpia coca i que li dona un toc especial. Després, li donen la forma clàssica ovalada, la més tradicional. D’aquí va al forn i després es cobreix, de nou, de xocolata i de pinyons.
El premi a la millor coca de Sant Joan de Xocolata els ha donat un impuls important. En un any on Sant Joan tindrà un pont per a moltes famílies, des de La Coca de Folgueroles esperàven una baixada de vendes, però no ha estat així.
Tant el propi forner com el gremi de pastissers, han fet una crida a totes les persones a comprar coques artesanes i de qualitat, garantint que consumirem un producte cuidat i sense sorpreses ni en la composició ni en el preu.