Els pagesos es preparen per la collita de cereal

La collita de cereal a la Catalunya Central no es presenta en bones condicions. L’hivern ha estat plujós però per contra la primavera ha estat molt curta i calenta, amb glaçades a l’abril i temperatures rècord al mes de juny. Aquestes glaçades tardanes han afectat la producció i els pagesos ara lamenten aquesta irregularitat climatològica.

L’Anoia i el Bages són les comarques més afectades i s’afronten a unes pèrdues de fins el 80% en alguns casos. A la plana de Vic la campanya es preveu millor, i es creu que serà com la d’un any normal. Un any més els pagesos lamenten els baixos preus que s’arrosseguen des de fa quatre o cinc anys, un preus que ratllen els costos de producció.

La sega a la Catalunya Central s’ha hagut d’avançar uns dies a causa de la intensa calor i a les comarques de l’Anoia i el Bages les màquines ja es troben a ple rendiment. Pel que fa a la resta de comarques -Osona, Berguedà, Moianès i Solsonès-, els pagesos preveuen arrencar la campanya de la sega a finals d’aquesta setmana o principis de la que ve.

Contingut Relacionat