Els catalans prioritzen els aliments saludables en les seves compres

El 83,8% dels catalans té en compte els aliments saludables a l’hora de fer la compra, tot i que destaquen els lleidatans com els més sensibilitzats en aquest aspecte amb un 87,7%. Així ho ha establert el segon informe de l’Observatori Bonpreu i Esclat del consum alimentari a Catalunya.

Tot i així, la sensibilitat cap a la compra de productes saludables presenta variacions segons l’edat dels compradors. Per als joves fins a 25 anys, la predisposició a comprar productes naturals només actua en un 68,5% dels casos, mentre que per als més grans de 65 anys es dóna en un 92,5% de les compres.

A més, les dones, un 84,4%, són les que més prioritzen l’alimentació saludable, tot i que la diferència envers els homes no és molt destacada, atès que aquests s’hi preocupen un 81,2% dels enquestats.

Segons les enquestes de l’Observatori, els greixos condicionen al 65,1% dels consumidors a l’hora de fer la compra. Li segueixen els conservants i additius amb un 56,1% i el sucre amb un 48,5 com a preocupacions en l’alimentació.

La preferència cap als productes ecològics és destacada per al 26,7% dels compradors, tot i que els que presenten una major sensibilitat cap aquesta qüestió són les persones entre 26 i 35 anys. A més, per zones, destaquen els habitants de Girona amb un 29,6% i Barcelona amb un 27,6. Per sexes, són les dones les que lideren aquesta tendència, amb un 28%, enfront del 23,4 dels homes, segons informa l’empresa en un comunicat.

D’altra banda, les etiquetes nutricionals són la principal font d’informació que utilitzen els compradors per detectar els productes saludables, en un 39,6% dels casos. Les segueixen els professionals de la salut amb un 22,1% i la mateixa experiència amb un 19,6.

Contingut Relacionat