El Trufforum Vic torna per reivindicar la tòfona a Catalunya
El recinte firal El Sucre de Vic tornarà a acollir una nova edició del Trufforum Vic de l’1 al 4 de febrer. Com cada any el Trufforum comptarà amb el tradicional Mercat de la tòfona fresca i productes trufats, així com amb nombroses activitats al voltant d’aquest producte tant preuat a la gastronomia. Tot plegat amb l’objectiu de potenciar i promoure aquest producte i reivindicar Catalunya com a país productor de la tòfona.
El Trufforum Vic comptarà amb un ambiciós programa d’activitats per a amants de la gastronomia, entre els quals inclouran tasts a càrrec de reconeguts professionals, a més enguany, s’ampliarà la capacitat per donar cabuda a més participants
Des del sector celebren que hi hagi fires com el Trufforum Vic que serveix com a plataforma per donar-se a conèixer, per reivindicar-se i sobretot per apropar la tòfona al territori i introduir-ne el seu ús més enllà de les cuines professionals.
En un moment de sequera extrema a tot el país, des dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Catalunya Central s’ha posat en valor la importància de la innovació que hi ha al voltant del cultiu de la tòfona com a opció de futur pel país i per diversificar el sector agroalimentari.
Pel Trufforum Vic hi passaran cuiners i cuiners de renom com Martina Puigvert de Les Cols o Jordi Vilà del restaurant Alkimia, entre d’altes, mentre que Empar Moliner i Nandu Jubany seran els encarregats de guiar un maridatge on els escumosos i la cuina amb tòfona seran els grans protagonistes.