El Pantà de Sau, en alerta per sequera

Els embassaments de Sau i Susqueda tenen actualment un 37% menys d’aigua en comparació a la mitjana dels últims deu anys, segons les últimes dades de l’Agència Catalana de l’Aigua, que controla diàriament l’estat dels pantans catalans.

Pel que fa a la seva capacitat màxima, ara estan al 43,5%, mentre que fa un any estaven al 53,13% i la mitjana dels últims cinc i deu anys era del 68% del 69%.

Pel que fa a cadascun dels embassaments, el que està més baix és el pantà de Sau, amb un 38,39% de la seva capacitat, amb només 63,45 hm³. El de Susqueda està gairebé a la meitat amb 49,24%, amb un total de 114,74 hm³ d’aigua emmagatzemada. Aquest pantà, ubicat a Osor, és el que té més aigua de Catalunya, després d’un desembre molt sec al país.

En comparació amb fa un any, tant el pantà de Sau com el de Susqueda superaven la meitat de la seva capacitat: estaven al 53,3% i al 55%.

Ara, aquest baix nivell dels pantans, fa témer que es pugui entrar en estat de sequera al març o a l’abril si no hi ha pluges abans.

Contingut Relacionat