El Govern espanyol vol aturar la consulta de la nova bandera de Tona

L’Estat Espanyol impugna la consulta popular per triar la bandera de Tona perquè considera que no és una consulta sinó que l’assumpte va més enllà.
El consistori ha obtingut aquest dilluns la notificació d’un contenciós administratiu que ha interposat contra l’Ajuntament de Tona la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, per la consulta popular perquè els ciutadans del poble escullin la bandera del municipi.
D’altra banda, la delegació del govern espanyol ha demanat mesures cautelars i el jutge ha donat un termini de deu dies a l’Ajuntament osonenc per presentar al·legacions i, un cop passat aquest termini, prendrà una decisió. L’alcalde ha donat més explicacions sobre el tema aquest dimarts a la tarda en una convocatòria de premsa on s’ha desplaçat un equip dels serveis informatius de Canal Taronja Osona i Moianès.
L’any passat es va aprovar l’escut municipal oficial. És per això que ara l’Ajuntament convocava a la ciutadania de Tona a triar la bandera, en format consulta i escollint entre cinc propostes, en una participació convocada des d’aquest dilluns i fins dissabte, per a persones físiques majors de 16 anys i empadronades a Tona, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Contingut Relacionat