El govern afluixa restriccions

El Procicat ha fet el primer pas cap a una nova desescalada, eliminant certes restriccions. Els canvis principals fan referència al confinament municipal i a les restriccions a l’àmbit de bars i restaurants.

A partir de dilluns vinent, el confinament serà comarcal, i no municipal, de manera que el sector gastronòmic es veurà lleugerament beneficiat per aquesta primera mobilitat comarcal. Un altre petit guany, tot i que no és del tot satisfactori pel sector, serà l’ampliació horària dels dos trams d’obertura que ara tenen. Bars i restaurants podran obrir, a partir de dilluns, entre dos quarts de vuit i dos quarts d’onze del matí, i entre la una i dos quarts de cinc de la tarda.

Un altre sector que hi guanyarà serà el de les llibreries, que han estat definides com a equipaments culturals essencials, de manera que podran obrir també els caps de setmana. Tot i així, els comerços de més de 400 metres quadrats i tots aquells establiments que no siguin essencials hauran de restar tancats el cap de setmana.

En l’àmbit de l’esport, una de les mesures que ja s’havia posat en marxa era la represa de competicions que donen accés, per ascensos, a categories d’àmbit estatal o professional. Els gimnasos també podran obrir, però al 30% de l’aforament. Els centres esportius a porta tancada, com pavellons, podran fer activitat amb grups d’un màxim de sis persones i mantenint també l’aforament del 30%. En espais a l’aire lliure, com camps de futbol, es podrà fer activitat al 50% de l’aforament.

A l’educació, les escoles de música i dansa certificades pel departament d’educació podran obiri en format semipresencial. També es permetrà docència presencial als primers cursos de grau universitaris i també en cicles formatius.

Aquestes noves restriccions es revisaran a partir del proper dia 22 de febrer.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close