És la carn el principal responsable del canvi climàtic?

Els ramaders d’ASAJA demanen que no se’ls faci responsables del canvi climàtic que tota la humanitat ha propiciat. Asseguren que els agricultors i ramaders són els primers que pateixen el canvi climàtic amb la pèrdua, ja fa uns anys, de les collites i les  sequeres continuades. Però, d’on ve tot aquest enrenou? Segons un informe de l’ONU es demostra que el sector agrícola és el responsable del 23% de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle. Quins gasos emeten, per exemple, les vaques?

El gas metà és un dels principals causants de l’efecte hivernacle ja que és vint vegades més potent que el C02 i es calcula que una sola vaca pot emetre’n 500 litres al dia. I per alimentar aquestes vaques, cal pinso que prové dels cultius. Quant pinso necessita una vaca al dia?

Per tant, en llocs com Llatinoamèrica s’han talat molts boscos per a poder cultivar aliment per a les vaques i així es perden els arbres i plantes que ajuden a modular la temperatura mundial. Des d’ASAJA es pregunten perquè es culpabilitza  tant l’agricultura i la ramaderia i de manera especial  les vaques i en canvi hi ha tanta flexibilitat amb els governs que posen en risc els ecosistemes amb les elevades emissions de diòxid de carboni que permeten resultant dels combustibles fòssils.

Segons la ONU, es recomana consumir menys carn i que sigui produïda en sistemes sostenibles de baixes emissions.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close