Bon Preu estudia el malbaratament dels aliments

Més d’un terç dels catalans reconeix que en algunes ocasions malbarata aliments. Això es desprèn del cinquè informe de l’Observatori Bonpreu i Esclat del Consum Alimentari que inclou una enquesta sobre el malbaratament d’aliments.

Un 34’2% dels consumidors catalans reconeix que en a vegades a les seves llars s’acaben llençat productes alimentaris que han comprat. L’1’7% declara que desaprofita els aliments de forma freqüent. Per contra, un 51’3% dels consumidors manifesten que gairebé mai llencen cap aliment i un 12% afirma que no ho fa mai.

Segons l’informe la xifra de malbaratament alimentaria Catalunya podria superar 260.000 tones a l’any . Representa 34’9 quilos per habitant i any. Amb aquests aliments desaprofitats es podrien nodrir més de 500.000 persones durant un any.

Les llars amb persones grans són les que menys llencen. Les sones demostren més sensibilitat que els homes envers la problemàtica del malbaratament. Girona i Barcelona són les demarcacions que més aliments aprofitables llencen. Les fruites i verdures són els productes més malbaratats.

Actualment més del 96% dels establiment del grup Bonpreu mantenen acords de donació d’aliments amb entitats com Caritas, Creu Roja, Serveis Socials d’Ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar semanalment producte sec i fresc i ja són més de 140 entitats arreu del país que reben aquests donatius alimentaris.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close