Alliberen més tritons

L’equip de conservació d’espècies del Zoo de Barcelona ha introduït exemplars de tres espècies autòctones del Montseny de les quals té projectes de conservació actius. Es tracta de la tortuga de rierol, i el tritó del Montseny. De la primera espècie s’han portat 27 exemplars, i de Tritó del Montseny, que és la més amenaçada, se n’han portat 58 larves. Totes dues espècies estan catalogades en perill per la Unió Internacional de la Conservació de la Natura. A més, a les tortugues se’ls ha posat dispositius GPS per poder-los fer seguiment. Els alliberaments s’han fet als espais naturals protegits de Cal Tet, i és el quart any consecutiu en què s’alliberen exemplars d’aquestes espècies al Montseny. El cas del tritó és especialment delicat ja que és una espècie endèmica d’aquesta zona i no es troba enlloc més del món. Tots els animals que s’han alliberat als seus ecosistemes, han estat criats al zoo per garantir la seva viabilitat.

Els passats mesos de maig i juny ja es van alliberar fins a 328 exemplars de tritó del Montseny al seu hàbitat natural, i des que es va posar en marxa el projecte LIFE Tritó Montseny el total d’individus reintroduits s’enfila fins als 1500. En els últims anys la cria en llibertat d’aquestes espècies s’ha multiplicat i des del projecte esperen poder donar viabilitat al Tritó del Montseny al seu propi hàbitat natural, que es troba en diferents trams concrets de set torrents del massís del Montseny. De moment, els experts estan fent seguiment de les poblacions reintroduides i estudiant els comportaments de les poblacions per fer més acurades les accions futures.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close