75 anys de vida de l’Esbart a Tona

Tona es torna a aplegar per celebrar la festa per excel·lència del poble: l’Aplec de la Rosa a Lurdes i el Castell que arriba ja als 77 anys d’història. Aquest any, ja a les portes de l’estiu, coincideix, a més a més, amb la celebració dels 75 anys de l’Esbart Dansaire Castell de Tona. De fet, dijous passat, i coincidint amb el Dia de l’Associacionisme Cultural, el president de l’entitat, Lluís Baulenas, va recollir el diploma commemoratiu a Barcelona.

La festa comença el diumenge al migdia amb la proclamació de la Roseraire Major, escollida pels nois de l’Esbart; i del Traginer Major, escollit per les noies del cos de dansa. Olga Castells de Paz i Roger de Paz van ser els seleccionats per rebre la banda i la faixa de mans de l’alcalde en funcions, Josep Salom.

La Crida de l’Aplec va anar a càrrec del professor Lluís Cabero, fill de Tona i especialista en Ginecologia i Obstetrícia.

El dilluns es culmina la feina feta durant l’any pel cos de dansa de l’Esbart Dansaire amb el recital de ballets que es fa a la Plaça Major al migdia. Els més petits, els joves i els adults ballen en honor a la roseraire que els segueix des de la tarima amb les autoritats. Els familiars i amics de la Roseraire Major també s’apunten a la festa, aquest any amb el ball Corrandes del Tio Fresco. I, com ja és habitual, els veterans, exdansaires que van formar part de l’esbart, aquest any han ballat El Cadrill de la Vall d’Aran.

I un dels moments més esperats i més emocionants de la jornada és el Ball de Gitanes de Rubí. Un ball molt festiu d’uns 15 minuts de durada i que la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona interpreta en directe.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close