Un incendi crema des d’ahir als Cingles de Sant Salvador de l’Espunyola

Un incendi forestal crema des d’ahir als Cingles de Sant Salvador al municipi de l’Espunyola. El foc està situat en una zona de molt difícil accés i ja hauria cremat dues hectàrees de terreny.
4 dotacions dels bombers, unitats d’agents rurals i voluntaris de l’agrupació de defensa forestal Montsemont treballen des d’ahir per extingir l’incendi que crema als cingles de Sant Salvador en una zona de molt difícil accés al terme de l’Espunyola. El foc hauria cremat gairebé dues hectàrees de terreny, especialment matolls i sotabosc. Les baixes temperatures i el poc vent han estat claus per evitar la propagació de l’incendi.

El foc es va originar ahir dimecres a quarts d’una del migdia per causes que es desconeixen. Durant tota la tarda i vespre els bombers van treballar per estabilitzar la zona. Aquest matí però, el foc ha revifat en alguns punts, fet que ha obligat als bombers a requerir la presència de mitjans aeris per la dificultat d’accedir a la cinglera.

Els bombers treballen per estabilitzar el perímetre i evitar que el foc salti a altres punts que podrien complicar les tasques d’extinció. Amb l’actuació dels mitjans aeris, els bombers confien a controlar el foc avui mateix a la tarda.

La cinglera de Sant Salvador és visible des de la carretera de Berga a Solsona, fet que va provocar que ahir es rebessin més d’una quarantena d’avisos de foc a la central d’emergències de Catalunya.

Contingut Relacionat