Primera cursa vertical de Montserrat de 2148 graons

Els Bombers van celebrar la Primera cursa Vertical d’aquesta muntanya, en benefici del projecte Bombers amb Causa que dóna suport a la recerca de malalties infantils.

Ni la pluja, ni els núvols van aturar la solidaritat aquest dissabte a Montserrat. I és que tot i el mal temps, els Bombers van celebrar la Primera cursa Vertical d’aquesta muntanya, en benefici del projecte Bombers amb Causa que dóna suport a la recerca de malalties infantils.

Córrer una mica. Fer estiraments. I amunt! A tres quarts de nou, i ben puntual, sortia el primer corredor des del Funicular de Santa Cova, per arribar al Funicular de Sant Joan. Li esperaven 2148 esglaons i un desnivell positiu de 400 m., en tan sols 1 km. Tota una prova extrema que posava el cos a prova.

Fins a un total de 100 corredors van participar d’aquesta primera edició de la Cursa Vertical de Montserrat, una modalitat de cursa que per primera vegada va tenir lloc en un indret natural com el que envolta el Monestir. Al principi les forces eren suficients per a pujar a marxa ràpida, però el desnivell positiu en tan poca distància provocava que l’ascensió no fos cosa fàcil. Tot i això, els corredors no es van rendir, la causa s’ho valia. I és que els diners de les inscripcions es destinaran al projecte Bombers amb Causa, en col·laboració en aquest cas amb l’Hospital de Sant Joan de Deu de Barcelona i la recerca en malalties infantils. A més a més, al llarg de la prova els corredors rebien el suport de companys i familiars.

El bomber de Cardona, Joan Freixa, va guanyar aquesta Vertical Montserrat amb un temps d’11 minuts i 20 segons. En la categoria femenina elit, Alba Xandri va quedar primera.

En la categoria Open Femení la primera va ser Rosa Maria Nieto i en masculí Carlos Luis Perello.

Aquesta primera edició de la Vertical Montserrat ha coincidit amb la commemoració del Centenari del Funicular de Sant Joan.

Contingut Relacionat