La Setmana Santa al Bages té diferents cites, però potser les més destacades són les processons de Divendres Sant i les caramelles de Diumenge de Pasqua.

A Manresa, la Processó tornarà a fer el recorregut de l’any anterior, anant i tornant pel mateix camí entre la Baiada de la Seu i la Plaça de Crist Rei. L’única diferència serà que anirà pel Passeig i tornarà per Guimerà. Començarà a 2/4 de 9 del vespre i s’espera que acabi a la mitjanit.
Aquest any presentarà una novetat: la trobada final, ja abans d’acabar, que es farà a la Baixada de la Seu entre tres passos, els de la Germandat de Nostra Senyora de l’Esperança Macarena, el de la Confraria de la Verge de la Bona Mort i el cos de portants del Sant Crist. Es calcula que serà prop de 3/4 de 12 de la nit. Aquest any no participarà a la Processó la Confraria del Natzarè.
I quan aniran tancant-se els passos de les processons i via crucis, els participants de les caramelles ja estaran a punt per a sortir a visitar masies i cantar pels carrers.
N’hi ha a molts indrets, però una de les multitudinàries són les de Súria, incloses al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.
Les Caramelles de Súria són considerades les més grans de Catalunya, i el Diumenge de Pasqua trauran al carrer prop de 900 cantaires que ompliran la vila amb les seves cançons i danses des de les nou del matí. Danses tradicionals, bastoners o trabucs es combinaran amb les tradicionals ballestes.
Tot i això, de caramelles també se’n fan a altres indrets, com Callús, o Sant Vicenç de Castellet, on es viurà unes Caramelles especials, ja que es commemora els 130 anys de tradició dansaire des dels inicis a càrrec de la Societat Coral l’Estrella a finals del segle XIX.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close