Vols conèixer el menú del Pelegrí?

S’explica als estudiants la figura de Sant Ignasi

L’activitat, impulsada per l’Ajuntament dins el marc de Manresa 2022 i el projecte Educació 360 – Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona, s’ha realitzat a l’escola Renaixença i ha inclòs la visita teatralitzada d’Ignasi de Loiola.

Sant Ignasi de Loiola va visitar l’escola Renaixença de Manresa per a explicar la seva vida i la seva obra i per donar a conèixer la cuina ignasiana a un grup d’estudiants d’aquest centre escolar.
Es tracta d’una prova pilot anomenada “El Menú del Pelegrí”, programada dins el marc de Manresa 2022 i amb la col·laboració del projecte Educació 360 – Educació a Temps Complet de la Diputació de Barcelona.
Aquesta nova proposta té una doble funció educativa; per una banda permet als alumnes conèixer la figura de Sant Ignasi, endinsar-se i aprendre les característiques de la cuina època ignasiana i, alhora, subratllar l’aprenentatge sobre els hàbits alimentaris saludables.
La prova pilot consisteix en la presència d’un dinamitzador, l’actor David Ribera, en el paper de Sant Ignasi de Loiola, que durant aquest curs escolar visita 14 escoles de la ciutat i s’adreça principalment a l’alumnat de P4. Aquesta activitat s’adreça als nens que es queden a dinar al centre escolar. Un cop celebrada aquesta prova pilot i valorats els resultats de l’experiència, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar aquest projecte a més escoles durant curs vinent.
A partir d’aquí s’explica a l’alumnat el menú del dia, que té unes característiques saludables i inspirades en els aliments habituals de l’època ignasiana. Un brou vegetal; de segon un pollastre al forn amb herbes provençals; acompanyat de pa rústic i finalment, de postres, dolç del pelegrí.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close