Els pastissers catalans esperen vendre uns 910.000 tortells de Reis, un 2% més que l’any passat

Aquestes hores prèvies a l’Arribada de Ses Majestats els Reis l’activitat als obradors és frenètica. I és que els forners i pastissers estan fent els Tortells de Reis que aquest cap de setmana es consumiran a les llars catalanes.
A més el tortell continua la gràcia afegida de la sorpresa de la figureta, normalment d’un rei, i la fava, convertida en un símbol negatiu que, a casa nostra, obliga a pagar el tortell de l’any següent.
El preu d’un tortell artesà per a 4-6 persones es mantindrà entre els 20 i 25 euros, cosa que fa que sigui una tradició que es manté per tancar el cicle nadalenc.

El tortell de Reis és una pasta de brioix farcida de massapà, nata, crema o trufa, i tots els ingredients que es fan servir són frescos i de qualitat i l’elaboració és manual.
Tot i que hi ha pastissers que innoven, el més sol·licitat és el tradicional de massapà, una barreja d’ametlla i sucre, o el de crema.

El gremi creu que aquest lleuger augment en les vendes que esperen per aquest any es deu, principalment, al fet que la festivitat cau en cap de setmana i, per tant, els dies de venda i de consum es poden allargar. El Gremi de Pastisseria de Barcelona calcula que enguany els catalans menjaran al voltant de 910.000 tortells de Reis, un 2% més que l’any anterior.
El sector acumula dos anys de creixement de vendes, sobretot per la revalorització del producte artesà.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close