Neix una plataforma de fires i mercats de música de parla catalana

El Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, la fira Trovam del País Valencià i la Fira B! De les Illes Balears s’han unit per crear la plataforma “Quatre Vents”, un conjunt de fires i mercats de música de parla catalana.
Un dels objectius és crear sinergies perquè els artistes dels diferents territoris puguin actuar a les diferents fires i mercats. A llarg termini la plataforma pretén crear “un corredor mediterrani de cultura” entre mercats que són molt pròxims pel que fa a la cultura i la llengua.
De fet, aquest intercanvi ja s’ha anat donant d’alguna manera des de fa temps, però calia donar-li forma i contingut i anar més enllà i que la col·laboració tingui possibilitats de contribuir a la mobilitat dels grups pel territori.
Així per exemple, des de la fira Trovam del País Valencià, s’explica que aquests contactes entre les diferents fires i mercats també es donen a altres nivells, que al País Valencià porten 20 anys de retard i els contactes també ens serveixen per veure com es fan les coses al Principat.
Totes les parts tenen molt clar que cal tendir cap a un mercat el més unificat possible, ja que es compta amb un denominador comú, històric, cultural i lingüístic molt fort, i a partir d’aquí cal enllaçar aquesta realitat per caminar conjuntament.

Contingut Relacionat