Els manresans Ferran Pujol i Pol Huguet són els autors de la guia El camí del Llobregat

Es tracta d’una publicació impulsada per les editorials Cossetània i Alpina que, d’alguna manera, pretén donar a conèixer els camins i senders que ressegueixen la llera del Llobregat a l’espera que es faci efectiu, en un període aproximat de cinc anys, el projecte de les Vies Blaves, una proposta de la Diputació de Barcelona que permetrà rehabilitar i fer transitables a peu o en bicicleta els llits dels rius Llobregat, Cardener i Anoia, a través de tres-cents quilòmetres de camí.

Actualment, alguns dels camins que transiten pels rius esmentats estan abandonats o molt descuidats. I la proposta de la Diputació és fer-los atractius i accessibles a tota la ciutadania amb la voluntat de posar en valor el patrimoni industrial, natural i gastronòmic del territori. Però que estiguin abandonats o descuidats no és un impediment per a conèixer-los i descobrir-los. I això és el que han palesat Huguet i Pujol en aquesta guia de vuitanta-vuit pàgines que recorre, a través del GR 270, els 180 quilòmetres que separen Castellar de n’Hug del Delta del Llobregat.

El fil conductor del llibre és, en primera instància, el riu però hi trobem elements turístics força desconeguts a tenir en compte com els jardins gaudinians Artigas, al Berguedà; les turbines de nombroses fàbriques tèxtils o el Parc Agrari del Baix Llobregat.
Pujol com Huguet destaquen les diferències paisatgístiques de les etapes alguna fins i tot salvatge al Bages al pas del riu Llobregat pel Pont de Vilomara o els corriols del Berguedà o la zona del Prat de Llobregat, que comença amb molta carretera i urbanització i acaba amb masies, conreus i el Delta.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close