Manresa obre a la ciutadania un nou espai públic al centre històric a l’espera de poder-hi construir habitatges

El nou espai, de 972 metres quadrats, acollia fins al passat mes de desembre nou finques que es trobaven en un greu estat de deteriorament

L’Ajuntament de Manresa ha condicionat el solar que ha quedat entre els carrers Barreres i Tahones, al centre històric de la ciutat, convertint-lo en una nova plaça oberta a la ciutadana. La nova plaça, que inclou bancs, jardineres i un espai amb cistelles per jugar a bàsquet, serà provisional a l’espera que es pugui executar el Pla de Millora Urbana Barreres 2, que preveu la transformació de la zona incorporant noves finques amb habitatge públic. La redacció del projecte hauria d’estar enllestit abans d’acabar l’any.

En lloc de tancar el solar restant, l’Ajuntament ha optat per crear provisionalment aquest espai obert” i pel seu acondicionament s’ha aprofitat “material de l’enderroc”, apostant per la “sostenibilitat” i “reduint costos”.

A més s’ha eixamplat la cantonada del carrer Tahones amb Barreres amb paviment de formigó i s’ha blindat l’espai amb pilones “per evitar l’accés dels vehicles.

El nou espai, de 972 metres quadrats, acollia fins al passat mes de desembre nou finques que es trobaven en un greu estat de deteriorament.

El Pla de Millora Barreres 2 preveu la transformació d’una bona part de l’illa de cases dels carrers Barreres, Tahones, Sant Francesc, Pou i Muralla de Sant Francesc. Concretament una superfície de 2.150 metres quadrats amb 19 finques, 14 públiques i cinc privades.

La transformació preveu una nova ordenació del sector, amb un màxim de 285 habitatges dels quals un 30% seran de protecció pública, una plaça i obrir un passatge que comuniqui amb la Muralla de Sant Francesc.

Contingut Relacionat