L’Ajuntament cedeix a AMPANS uns terrenys a La Parada on l’entitat projecta un nou equipament d’acolliment residencial

L’Ajuntament de Manresa ha aprovat en Junta de Govern la cessió gratuïta a AMPANS del dret de superfície sobre una finca de propietat municipal ubicada a la Parada per fer-hi un equipament social. Es tracta d’un terreny situat entre els carrers de La Pau i el Camí Vell de Santpedor. L’entitat hi projectarà un model innovador d’acolliment residencial per a persones amb discapacitat que estan en situació d’envelliment.
La Junta de Govern va acordar la cessió gratuïta per a la construcció de l’equipament per un termini de 75 anys, prorrogables a 15 més.
L’avantprojecte de La Parada presenta un equipament distribuït en 3 espais: Llars residència, Benestar i Salut i espai comunitari. Disposarà de 60 places de llars-residència per a persones que requereixen suport, 50 places de servei diürn de teràpia ocupacional per a persones amb necessitats de suport, i 12 habitatges destinats a persones i famílies amb necessitats de suport puntual per a la seva autogestió i vida independent.
Aquests nous models dibuixen equipaments arquitectònicament oberts a l’entorn, sostenibles, que faciliten la convivència comunitària i sinergies amb el barri i la ciutat.
AMPANS preveu començar les obres el mes de setembre amb l’objectiu que estigui llest per a la seva posada en marxa, l’octubre del 2020.

Contingut Relacionat