La sala Els Carlins s´omple per escoltar la música del sirià refugiat Aeham Ahmad

La sala Els Carlins de Manresa es va omplir aquest dissabte, de gom a gom, per escoltar dissabte al migdia les composicions del pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, que es va fer famós per penjar a Youtube temes que tocava al camp de refugiats palestí de Yarmouk, a prop de Damasc.

El concert que va oferir Ahmad formava part de la gira organitzada per l’Associació Catalana per la Pau i, de fet, ha estat el darrer de la gira. El públic assistent va tenir l’oportunitat d’escoltar l’estil àrab que caracteritza les músiques del jove pianista, per a ell aquesta és la seva forma de lluita.
El jove músic actualment resideix a Alemanya, on viu com a refugiat, i toca per tot Europa, convertint-se en un símbol contra la barbàrie de la guerra.
A l’escenari, juntament amb Ahmad, van tocar alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Artés, el Conservatori Municipal de Música de Manresa i l’escola L’Esclat de la capital bagenca.

No podem canviar molt amb la música, però podem canviar persones. A mi, a tu a ell. I si creem una comunitat, amb bona gent, podem canviar les polítiques. I així ho penso a tot arreu. Pensem-hi. No només a Alemània, a tot Europa. Hem de construir comunitats de bona gent més enllà de les religions i els polítics. I això és un gran somni.
Però canviem constantment! Mireu l’audiència, avui! Tothom aplaudint, feliços… Aquesta gent no oblidarà. Si veuen algun sirià pel carrer , potser l’aturen i li diuen “He vist el concert de l’Ahmad i em va agradar. Tu també ets músic?” I això és el que tomba els murs i les fronteres entre la gent.

Contingut Relacionat