La PAHC Bages exigeix a l’Ajuntament de Manresa que “es posi les piles” i garanteixi el dret a l’habitatge

L’arribada del fred ha posat en alarma la PAHC Bages que, un cop més, acusa l’Ajuntament de Manresa de no garantir el dret a l’habitatge dels seus veïns. En roda de premsa, el seu portaveu, Arnau Carné, ha responsabilitzat l’ajuntament d’haver deixat l’habitatge en mans del mercat, i de trobar-se ara que no té cap borsa d’habitatge públic.
El cas de la Wassima Boukhriss, veïna de Manresa desnonada amb dos menors de 6 i 4 anys, ha servit per exemplificar el problema que, segons la PAHC, és cada cop més freqüent.

Segons han explicat, cada setmana arriben a la PAHC Bages entre dos i tres casos nous de famílies que no poden fer front al pagament del lloguer o la hipoteca i a qui, segons lamenten des de la plataforma, l’ajuntament no els ofereix “cap solució”.
La plataforma acusa l’ajuntament manresà de no aportar solucions a la majoria de famílies que es troben amb la dificultat de fer front al lloguer o a la hipoteca. Segons ha explicat el seu portaveu, Arnau Carné, “el més comú és que passin la pilota a la mesa d’emergència” de la que també n’han destacat el col·lapse.

A dia d’avui, la PAHC Bages té 6 blocs ocupats a Manresa en els que hi ha 50 famílies repartides.

Contingut Relacionat