Puig-reig enceta la festa major més popular del Berguedà

Enguany s’habilitaran nous espais festius i es pretén obrir més la festa a una participació popular transversal

Més participació de les entitats i cites amb grans conjunts catalans son alguns dels al·licients de la Festa Major de Puig-reig que s’inicia aquest dijous 17 de maig.

La música serà l’eix central de la festa major de Puig-reig que del 17 al 21 de maig viurà els actes més importants. Un dels més esperats serà el concert Tossudament Llach, un espectacle de primer nivell en el que col·laborarà la Coral Polifònica de Puig-reig

La intenció per aquesta festa major és obrir-la a la col·laboració i a la participació d’entitats i col·lectius del poble. Així, alumnes de l’escola municipal de música estant aquests dies treballant amb el conjunt coral Barcelona Gospel Messengers, amb qui tocaran el proper diumenge. Aquesta col·laboració suposarà l’aplicació pràctica de l’ensenyament que han dut a terme durant l’any i l’oportunitat de treballar amb grups importants de fora de Puig-reig.

El gruix dels actes es celebraran a l’envelat que hi haurà a la plaça nova, tot i que enguany s’han habilitat nous espais com el parc del passeig riera de la sala que acollirà una zona de foodtrucks. Tant aquesta ubicació com les barres a l’envelat i al pavelló, milloraran enguany la qualitat del servei gràcies a la formació que s’ha impulsat des del servei jove del consell comarcal

La festa major combina espectacles de gran format amb altres en els que participaran entitats i grups locals, així com un major protagonisme en els espectacles infantils i participatius, com el pregó en el que participarà l’activista Ruben Wagensberg. Dijous 17 la gent gran serà la protagonista amb el tradicional ball i berenar popular, uns actes que precediran la masterclas de zumba i el sopar de broquetes organitzat per la comissió de festes. Divendres 18 a dos quarts de 10 de la nit hi haurà el pregó i el correfoc dels diables del clot de l’infern. Dissabte a les 8 del vespre al pavelló l’espectacle Tossudament Llach i diumenge al migdia actuació castellera i vermut musical a càrrec dels alumnes de l’escola de música i la coral Kanticum. Dilluns sardanes i ball de gala amb l’orquestra selvatana posaran el punt i final als dies centrals de la festa, que encara s’allargarà fins el dia 22 amb la tornaboda i berenar popular.

Contingut Relacionat