Acte d’homenatge a Lluís Companys en el 77è aniversari de la seva mort

Setanta-set clavells s’han dipositat aquest diumenge al migdia en l’acte d’Homenatge a Lluís Companys en el 77è aniversari del seu assassinat. L’acte organitzat per la Fundació Independència i Progrés s’ha realitzat a la Plaça que porta el nom del qual fou President de la Generalitat durant la Segona República.
L’alcalde de Callús, Joan Badia, ha estat el primer a prendre la paraula en aquest acte de record i homenatge. A continuació ha estat el torn de Lluís Matamala de la Fundació Independència i Progrés. En un any on es volia reivindicar el paper de Lluís Companys a favor de la pagesia. Per això un dels parlaments va anar a càrrec de Pep Riera, històric dirigent d’Unió de Pagesos.

L’acte també ha comptat amb una lectura de poemes a càrrec de la companyia La Veurem Teatre i també amb la participació de la coral masculina Lupulus Emsembla. Mentre la coral cantava s’han començat a dipositar els rams de flors, dels diferents partits polítics que han participat en l’acte, però també de persones particulars, i també dels 77 clavells en record a la figura de Companys.

El Cant dels Segadors i Crits d’Independència han clos aquest acte d’homenatge a la figura de Lluís Companys.

 

Contingut Relacionat