Reserves d’última hora per fer turisme a l’Anoia

Les cases rurals de l’Anoia han detectat aquest estiu un auge considerable de les reserves d’última hora. Els turistes que aposten per visitar la comarca triguen més en reservar, ja no ho fan amb 2-3 mesos d’antelació, ara la majoria de reserves arriben entre deu i quinze dies abans de l’estada. Portals web com Booking permeten fer reserves sense haver d’avançar una part del preu i fins uns dies abans la reserva pot ser anul·lada. Amb tot, el sector s’ha trobat amb un agost força insegur. La manca de previsió del turista no feia pintar massa bé l’estiu i ha provocat incertesa en un sector que ha hagut de tenir cintura per adaptar-se a les exigències del guió.

Amb tot, el turista arriba tard, però arriba i la previsió és omplir en la majoria de dies d’estiu. Un altre canvi detectat enguany és el de la nacionalitat del visitant. El turisme estranger ha minvat considerablement. El perfil habitual és ara el del turista nacional, principalment català i urbà, que busca desconnectar en els ambients rurals anoiencs. Els propietaris asseguren que durant els darrers anys, 3 de cada 4 turistes que rebien eren estrangers, principalment holandesos, francesos i belgues. Ara, la tendència s’ha invertit. Ja no venen de tan lluny i per tant, no s’hi estan tants dies.

Segons l’IDESCAT i Turisme de la Diputació de Barcelona, les places en allotjaments rurals a l’Anoia van créixer més d’un 11% el 2016, una crescuda similar a la que va experimentar el nombre de visitants que van rebre l’Anoia, el Bages, el Moianès i Osona –que actuen sota una mateixa marca- durant el mateix any.

Contingut Relacionat