Música i gastronomia protagonitzen la primera edició del Festival Espurnes Barroques

Pujalt i Calonge de Segarra són els dos municipis anoiencs que participen en la primera edició del Festival Espurnes Barroques que neix amb l’objectiu de consolidar-se com un festival referent en l’àmbit de la música antiga. Fins al 17 de juny l’esdeveniment oferirà un programa on la principal protagonista serà la música barroca fent una aposta per formacions consolidades i també per músics joves de l’ESMUC. Totes les propostes musicals tindran lloc en destacats enclavaments barrocs del territori com ara esglésies, places o claustres per tal de posar en valor aquest patrimoni i en l’entorn més adient. A banda de la música s’oferiran activitats paral·leles com ara tallers, conferències, visites i activitats gastronòmiques per convertir la jornada en un conjunt d’experiències.

Pujalt serà un dels municipis que participarà d’aquest festival amb l’organització d’una jornada que commemorarà el 80è aniversari de l’establiment de l’exèrcit popular al municipi. La jornada posarà en valor el retaule barroc de la Capella de la Puríssima Concepció teatralitzant com va salvar-se de la crema i oferint diverses activitats culturals i gastronòmiques. I el concert de música barroca de Guillermo Turina i Eva del Campo.

El Festival té l’objectiu de donar a conèixer i dinamitzar un territori força desconegut amb una oferta turística molt important durant tot l’any.

Aquesta primera edició del Festival Espurnes Barroques és organitzada pels Ajuntaments del Territori Barroc, amb la implicació del Consorci de l’Alta Anoia, i té la col·laboració dels Bisbats de Solsona i de Vic, el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i de les Diputacions de Lleida i Barcelona.

Fins al 17 de juny el festival es podrà seguir a nou municipis de les comarques de l’Anoia, el Bages, la Segarra i el Solsonés. A traves del web www.espurnesbarroques.cat es pot ampliar la informació dels concerts, activitats i també aconseguir les entrades per participar-hi.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close