Igualada tasta la truita de murri i l’olla ferroviària per la Setmana del Turisme Industrial

Aquest dissabte, el Museu de la Pell d’Igualada ha ofert un tast de la truita de murri per tancar la segona Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. L’objectiu era promoure i donar a conèixer el patrimoni gastronòmic vinculat a la tradició industrial.

La truita de murri és un plat amb forma de truita, sense ser-ho, i el nom s’utilitzava antigament a la comarca per referir-se a aquest senzill però gustós àpat. Ara s’ha modernitzat la recepta d’aquest menjar típic dels treballadors de la pell, i a banda de comptar amb l’aixafat de col i patata fregit a la paella, acompanyat d’un tall d’arengada o de cansalada se n’ha afegit l’ou. El plat, a més, l’havien ofert abans alguns restaurants d’Igualada com El Jardí, El Racó del Traginer, Singular i Ramon Cuadras, també dins els actes de la Setmana del Turisme Industrial.

Aquest diumenge també s’ha ofert al Museu del Tren en Miniatura Railhome BCN un tastet de la famosa olla ferroviària, plat popular entre els treballadors del ferrocarril a l’era del vapor.

Contingut Relacionat