Esquerra Republicana d’Igualada creu que el govern de CiU arriba a la meitat del mandat sense un projecte per a la ciutat

En una roda de premsa a la seu del partit, els tres regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament d’Igualada han valorat la primera meitat del mandat de CiU al capdavant del govern local. Creuen que continua tot igual i que la ciutat es troba en un estat d’estancament. S’han queixat que altres ciutats de dimensions similars estan més avançades i que Igualada està quedant enrere en diversos àmbits. Les mesures que s’han portat a terme, com el pla de reducció de residus o les reformes als parcs no han servit per dibuixar, han dit, un model de ciutat concret i han assegurat que el poc que han aconseguit ha estat gràcies a la pressió d’Esquerra.

Des del grup municipal han fet també incisió en la taxa d’impostos que paguen els ciutadans. A més les beques per estudiants o els lloguers socials haurien de ser segons els republicans carpetes en les que el govern de CiU treballés més, perquè les mesures portades a terme en aquests àmbits s’han fet per sortir del pas

El partit a més troba que a la ciutat li manca un planejament urbanístic clar i han aquest sentit han titllat d’escandalós que Igualada encara no hagi tirat endavant el POUM .

Des de la secció d’Esquerra a la ciutat han assegurat que altres ciutats de Bages, el Penedès o el Garraf estan per davant d’Igualada sobre tot en l’àmbit comercial i econòmic i han lamentat que la ciutat no hagi atret cap empresa important. El creixement econòmic general, han dit, fa reduir l’atur a la ciutat, però en termes relatius no cau tant com en altres llocs de l’entorn i és que Igualada compta 4 punts més de desocupació que la mitjana de la Conca d’Òdena.

Isaac Posadas | Igualada

Contingut Relacionat