Concentració a Igualada contra la pressió judicial a mestres que han debatut sobre l’1-O

Concentració a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada en favor del model d’escola catalana i per protestar contra les citacions judicials que han rebut alguns mestres de Catalunya per fer debats a classe sobre l’1-O. L’acte ha coincidit amb l’aniversari del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog afusellat l’octubre del 1909 en el marc dels fets de l’anomenada Setmana Tràgica.

Igualada ha estat una de les diverses ciutats, com Vic, Girona, Reus o Tarragona, on la plataforma Docents per la República i el Comitès de Defensa de la República han convocat simultàniament concentracions a les 7 de la tarda. S’hi ha llegit un manifest comú per donar suport als mestres de Sant Andreu de la Barca encausats per haver parlat de la votació de l’1-O a classe, així com per presumptes comentaris despectius cap a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per les càrregues que van efectuar contra els votants. Han denunciat la manca de llibertat d’expressió a les aules.

La concentració ha acabat amb una cantada de glosses oberta a la participació dels assistents, una composició poètica on es repeteix l’últim vers de cada estrofa i que sol deixar força lloc a la improvisació.

Contingut Relacionat