Campanya de Verkami per recuperar el cereal de la pisana en una finca de Montbui

L’Associació Agroecològica Ecomercaderet, a la masia de Can Mercaderet de Santa Margraida de Montbui, ha obert una campanya de micromecenatge a Verkami per recuperar el conreu del cereal de la pisana a la comarca. Es tracta d’un dels primers cerelas que va conrear l’ésser humà en arribar a Europa durant el Neolític. La pisana rep el nom científic de “tritucum dicoccum”, té una tija molt més llarga que el blat, les espigues pengen de cap per avall i els grans tenen el doble de pell, el que els fa més complicats de pelar que altres cereals. Això provoca, però que el gra de la pisana tingui més fibra i sigui més ric en proteïnes que els altres blats, tot i que no se’n pugui extreure tanta farina.

A Catalunya s’han trobat grans de pisana socarrimats en jaciments arqueològics de l’època dels ibers, dels romans i també de l’Edat Mitjana. A la resta d’Espanya, Astúries és l’únic territori on s’ha conservat el seu cultiu amb el nom de póvia. La campanya de Verkami per promoure el conreu de la pisana a l’Anoia porta per nom “Menja’t la pisana” i en 13 dies ja ha recollit més de 500 euros. L’organitzen conjuntament Ecomercaderet i el col·lectiu Eixarcloant. El que es reculli servirà per poder cobrir les despeses del seu cultiu i tots els mecenes tenen diferents recompenses en funció de la quantitat que aportin al projecte.

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

Accepto

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close