Calaf es prepara per una nova edició del festival de música popular DesFOLCa’t

El 17 i 18 de juny Calaf viurà la 26a edició del festival de música Popular i Tradicional DesFOLCa’t que té per objectiu acostar la música d’arrel a diferents públics apostant per impulsar el patrimoni musical de diferents territoris per aconseguir que les músiques tradicionals i populars siguin viscudes per totes les generacions.

La programació d’aquest any està encapçalada pel grup gallec Luar na Lubre, que  inauguraran el festival de Calaf dins la gira del seu 30è aniversari. L’agrupació gallega és tot un referent de la música celta que ha col·laborat amb figures internacionals com l’anglès Mike Oldfield. El projecte musical de la banda es basa fonamentalment en les músiques d’arrels gallegues, pel que dediquen particular atenció a l’estudi dels principals cançoners gallecs.

A banda, el DesFOLCa’t presenta enguany una programació molt diversa, donant cabuda al folc més tradicional però integrant també propostes més heterodoxes que fan evolucionar la música d’arrel cap a nous paisatges sonors. El festival proposta com a plats forts de la programació els concerts de Joseba Tapia, Antonio Rivas Quartet, Che Sudaka, Moussu T e lei Jovents, Judit Neddermann i Carles Dénia. Completen un cartell de luxe Cor de Carxofa, De Calaix, Les Absentes, Red Rombo i  l’animació infantil dels Encara farem salat.

Redacció Canal Taronja | Calaf

Contingut Relacionat