La 3a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tornarà a Igualada amb més de 70 activitats

Les plantes oblidades tornaran a protagonitzar una nova jornada gastronòmica a Igualada. Serà la tercera edició d’aquest certamen únic a l’estat que vol tornar a posar en valor aquelles plantes que popularment s’anomenen “males herbes” ” i també les varietats tradicionals en desús. La tercera edició del festival arriba amb més activitats d’una jornada que s’ha consolidat i ha anat creixent en els dos últims anys.

La Jornada donarà veu als usos tradicionals de la vegetació i posarà de manifest que en ells s’hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals  i culturals.

La 3a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades tindrà lloc el proper 7 d’abril durant tot el dia en tres espais de la ciutat: l’Espai Cívic Centre, el Casal del Passeig d’Igualada, i els carrers i places del voltant. En total hi ha més de 70 activitats preparades amb quatre tipus de tasts, disset tallers, presentacions de projectes, sortides etnobotàniques i una fira de productes artesanals i silvestres. S’ha volgut que la majoria d’activitats tinguin un important component vivencial.

Recordem que la 3a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades es realitzarà el proper 7 d’abril i  està organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Generalitat de Catalunya. Per algunes activitats cal inscripció prèvia al web www.eixarcolant.cat.

 

 

Contingut Relacionat